Lørdag 26/1 kl. 15.00 – Concerto Copenhagen

Køb billet til denne koncert.

2019.01.26 CoCo KO
Concerto Copenhagen (Foto: Thomas Nielsen)

Lørdag 26. januar kl. 15.00

Det er med stor stolthed, at vi ved første koncert i 2019 kan præsentere det internationalt anerkendte barokensemble Concerto Copenhagen i programmet ”Små barokperler af store mestre”.  CoCo, som ensemblets kælenavn lyder, ledes af den karismatiske cembalist og dirigent Lars Ulrik Mortensen.

Koncerten finder sted i Odense Valgmenighed, Dronningensgade 1, 5000 Odense C

Muffat: Concerto Grosso, nr. 10 i G-dur, “Perseveranti”
G. Ph. Telemann: Koncert for 4 violiner i G-dur, TWV 40:201
A. Vivaldi: Koncert for 2 violiner i G-dur, RV578
G. Muffat: Concerto Grosso nr. 12 i G-dur, “Propitia Sydera”
G. Ph. Telemann: Koncert for 4 violiner i C-dur, TWV 40:203
A. Vivaldi: Koncert for 2 celloer i g-mol, RV531
J. S. Bach: Brandenburgkoncert nr. 3 i G-dur, BWV 1048

Omdrejningspunktet på dette program er et af barokkens mindre navne, men i historiens lys et af de virkelig betydningsfulde: Georg Muffat. Han var født i det nuværende Frankrig og blev uddannet i Paris, men anså sig for at være tysker og havde længere ansættelser i Wien, Prag og Rom. Det blev en mærkesag for ham at sammensmelte stiltræk og spillemåder fra alle de traditioner, han mødte, og han lagde derved grunden til den legering af stilarter – tysk, fransk og italiensk – der blev typisk for både Telemann, Bach og Händel. Vivaldis skrupelløst vildtvoksende fantasi er uden grænser, disse to koncerter er bevis nok, og at den virtuose koncert for to celli formentlig er skrevet til unge kvindelige amatører, er stadig nærmest ubegribeligt. Telemann er måske den mest produktive musikskaber nogensinde, men han var også en passioneret botaniker, han kunne spille på stort set alle instrumenter, han skrev digte og en satirisk roman – foruden hele tre selvbiografier.  Og så var han musikdirektør for de fem hovedkirker i storbyen Hamburg i  46 år. En sand ti-kæmper!
Programmet rundes af med den tredje af Bachs seks Brandenburgkoncerter.

Programnote 2019.01.26